Piilokiinnitys­profiilin asennus­ohje

Tällä tuotteella saavutetaan viimeistelty ja kestävä lopputulos, jossa naulat jäävät piiloon ponttirakenteen ansiosta.

Toteuta seinän tuuletus ja kiinnityslaudat rakennepiirustusten mukaisesti. Käytä vähintään 95 mm leveitä ulkoverhouksen kiinnityslautoja.

Kiinnittämiseen käytetään hakasia tai ulkoverhousnauloja. Esimerkiksi 2,3×55 on sopiva naulan koko.

Vaaka-asennus

Asentaminen aloitetaan kiinnittämällä aloituskoulut kiinnityslautojen alareunaan. Koukkujen asemoinnilla määritellään verhouksen alareunan korkeus. Asenna kaikki koukut tarkasti samalle korkeudelle, suoran lähtöasetelman saamiseksi. Käytä koukkujen kiinnittämiseen matalakantaisia, ulkokäyttöön tarkoitettuja kiinnikkeitä.

Piilokiinnitysprofiilin asennusohje kuva1

Ensimmäinen paneeli asennetaan naaraspontti alaspäin siten, että asennuskoukku menee naaraspontin sisään. Varmista ennen lopullista kiinnitystä, että paneeli on koukkujen pohjassa ja suorassa.

Kiinnitys suoritetaan paneelin urospontin puolella olevasta kiinnitysurasta. Silloin seuraavaksi asennettava paneeli peittää kiinnikkeet ja lopputuloksesta tulee naulaton.

Kiinnitä paneelit kahdella naulalla tai hakasella jokaisen ruodelaudan kohdasta. Halkeamisen välttämiseksi kiinnikkeet tulee olla min. 40 mm päässä toisistaan. Ne on ammuttava vinoon noin 45 astetta, poispäin kappaleen reunasta urospontin kestävyyden varmistamiseksi. Älä ammu kiinnikettä liian lähelle paneelin päitä.

Piilokiinnitysprofiilin asennusohje kuva2

Naulan/hakasen asentamisessa on käytettävä tarkkaa säätöä, jotta kiinnikkeen kanta jää kiinnitysuran pohjan tasalle. Jos kiinnike uppoaa liian syvälle, on vaarana halkeaminen tai paneloinnin irtoaminen. Mikäli kiinnike ei mene riittävän syvälle, kiinnitys on löysä ja päälle tuleva paneeli ei mene ponttiin. Katkontapinnat on maalattava ennen asennusta.

Pystyasennus

Asennussuunta kannattaa suunnitella siten, että urospontti osoittaa siihen suuntaan mistä seinää eniten katsotaan. Käytä aloituskiinnikkeitä jokaisen kiinnityslaudan kohdalla, jolloin saavutetaan naulaton näköpinta. Asennuskoukkujen asemointi määrittelee verhouksen reunan linjauksen, käytä apuna linjalaseria tai pitkää vatupassia.

Viistä paneelien alareuna tippanokaksi. Muista maalata huolellisesti katkontapinnat. Muilta osin asentamiseen pätevät samat ohjeet, kuin vaaka-asennuksessa.